Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Άρειος Πάγος: «Οδηγίες για τη λήψη προστατευτικών μέτρων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές την Περίοδο της Πανδημίας Κορωνοϊού (Covid -19)»

Με το υπ’ αριθμ. 3093/4-05-2020 έγγραφο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη με θέμα: «Οδηγίες για τη λήψη προστατευτικών μέτρων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές την Περίοδο της Πανδημίας Κορωνοϊού (Covid-19)» διαβιβάστηκε προς τους Εισαγγελείς Εφετών και δι’ αυτών στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών το υπ. αριθμ. πρωτ. οικ. 522/23-4-2020 έγγραφο της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές του Υπουργείου Υγείας αναφέροντας τα ακόλουθα:

«[…] παρακαλούμε να λάβετε γνώση των σ' αυτό προτεινόμενων μέτρων πρόληψης και προφύλαξης της ως άνω ευάλωτης ομάδας πληθυσμού αλλά και των επαγγελματιών υγείας, λαμβάνοντας τα κατά τη κρίση σας πρόσφορα μέτρα ώστε να αποφεύγονται, στο μέτρο του εφικτού και με αξιολόγηση της ιδιαιτερότητας της κάθε περίπτωσης, οι ακούσιες νοσηλείες στις νοσηλευτικές μονάδες ιδία κατά την περίοδο της άνω πανδημίας και οι ασθενείς να παραμένουν στην κατοικία τους, παίρνοντας την αγωγή τους και παρακολουθούμενοι συστηματικά δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικά από τις πρωτοβάθμιες μονάδες ψυχικής υγείας του κάθε τομέα οι οποίες και να σας γνωρίζουν σχετικώς.».
____________________
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το υπ’ αριθμ. 3093/4-05-2020 έγγραφο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου